Hirdetés

Az "ópiátjárvány" leküzdése áll a 2014-es amerikai drogellenes stratégia középpontjában

Az ópiátok gyors terjedésének megfékezése áll az Egyesült Államok 2014-es évi drogellenes stratégiájának középpontjában - derül ki abból a tervezetből, amelyet szerdán terjesztenek a Fehér Ház elé.

kábítószer, heroin, ópiátok |

MTI Hírek11

A spanyol hírügynökség birtokába jutott dokumentum szerint az egyik legnagyobb kihívást a heroinfüggők, valamint a vényköteles, ópiátot tartalmazó gyógyszerekre rászokó emberek számának növekedése jelenti. A tervezet készítői hangsúlyozták, hogy az országban az ópiumszármazékok fogyasztásának terjedését illetően szinte járványról lehet beszélni.

A Betegségellenőrzési és Prevenciós Központ adatai szerint a receptre kapható gyógyszerek túladagolásából eredő halálozások száma már meghaladja a közúti balesetesek és a gyilkosságok áldozatainak a számát.

Barack Obama amerikai elnök kormánya a 2015-ös pénzügyi évre összesen 25,5 milliárd dollárt (5800 milliárd forintot) kért a kábítószer-keresekedelem és a drogfogyasztás elleni stratégiájára. A kormány már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a drogfüggőket orvosi segítségre szoruló betegekként kezeli, nem pedig bűnözőkként.

Az Egyesült Államokban 2012-ben a 12 évesnél idősebb lakosság körében 23,1 millióan szorultak volna segítségre alkoholfogyasztás vagy kábítószer-használat miatt, de közülük csupán 2,5 millióan kaptak kezelést. Az idei nemzeti stratégia épp ezért hangsúlyozza a megfelelő gyógykezelés fontosságát.

A 2014-es amerikai kábítószer-ellenes terv újdonsága a tavalyi stratégiához képest, hogy tartalmaz egy akciótervet az új szintetikus drogok, köztük a fürdősók elleni küzdelemre.
kábítószer, heroin, ópiátok

2014-07-10 14:15:03

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop