Hirdetés

Először arattak orvosi kannabiszt egy titkos chilei farmon

Először aratták le a termést egy orvosi kannabiszt termesztő farmon Chile fővárosában, Latin-Amerika első ilyen ültetvényén. A mintegy száz kilogrammnyi friss bimbót most laboratóriumban dolgozzák fel.

orvosi kannabisz, Chile, rák, marihuána, bulvár |

MTI Hírek12

Az utcai árusoknál nagyjából kétmillió dollárt (550 millió forintot) érő terményt Santiago La Florida negyedében ültették, ám a farm pontos helyét titokban tartják. A projekt Rodolfo Carter konzervatív polgármester és Ana Maria Gazmuri egykori tévésztár magánalapítványának közös ötletéből született. A szappanoperák hajdani hősnője ma az alternatív gyógyítás híve.

A tervek szerint a növényből kivont aktív hatóanyagot kétszáz rákos beteg gyógyítására használják, akik az egészségügyi ellátórendszeren vagy Gazmuri alapítványán keresztül jelentkeztek a kezelésre.

Noha Chile nem követte Uruguay példáját, ahol legalizálták a marihuánát, orvosi célokra mégis engedélyezték a növény termesztését és használatát. A kannabisz hatóanyagával végzett kezelésről megállapították, hogy csillapítja a rákbetegek fájdalmát, fokozza az étvágyukat, továbbá segít az epilepsziás gyermekeken. Gazmuri szerint az orvosi kannabisz iránti chilei kereslet jóval meghaladja a kínálatot.

Az alapítvány most mintegy húsz önkormányzattal tárgyal, hogy újabb ültetvényeket hozzanak létre.

orvosi kannabisz, Chile, rák, marihuána, bulvár

2015-04-29 23:45:29

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop