Hirdetés

Ezrek tüntettek Brazíliában a marihuána legalizálásáért

Több ezren vonultak utcára helyi idő szerint szombat este Brazília legnagyobb városában, Sao Paulóban a marihuána legalizálását követelve.

marihuána, legalizálás, kábítószer |

MTI Hírek13 | MTI

A szervezők szerint a mintegy 20 ezer demonstráló elfoglalta a 12 milliós metropolisz egyik fő üzleti központjának számító Paulista sugárutat, és a marihuána szabad fogyasztása mellett emelt szót. A demonstráció legfigyelemfelkeltőbb mozzanata a kollektív "maconhaco" volt, vagyis amikor a tüntetők közül sokan egyszerre szívtak bele egy "füves" cigarettába.

A megmozdulásnak nemcsak a könnyűdrog törvényesítése volt a témája, hanem érintette a dél-amerikai országban zajló politikai válságot is. A demonstráció néhány résztvevője a Dilma Rousseff államfő mandátumának felfüggesztése nyomán csütörtökön beiktatott, Michel Temer vezette ideiglenes kormányt méltató plakátokkal vonult, míg a tüntetők más csoportjai Rousseffet biztosították támogatásukról.

A hivatalából a költségvetési törvény megsértésének gyanúja miatt átmenetileg felfüggesztett Rousseff ellen a következő legfeljebb 180 napban a szenátus - a legfelsőbb bíróság közreműködésével - jogi eljárást folytat le, amelynek célja az elnök végleges elmozdítása a hatalomból. Ehhez a felsőház kétharmadának jóváhagyására lesz szükség, és ha ez megvan, akkor 2019. január 1-jéig Temer maradhat az elnöki bársonyszékben.

marihuána, legalizálás, kábítószer

2016-05-16 15:11:03

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop