Hirdetés

Orvosi műszereket lopott lengyelországi kórházakban a kolumbiai drogmaffia

Testüregek vizsgálatára használt endoszkóp műszereket loptak a lengyelországi kórházakban kolumbiai állampolgárok, a mintegy 117 millió forintnak megfelelő értékű felszerelést feltehetően kábítószerkartellek használják majd csempésztevékenységre - adta hírül kedden az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.

drog, bulvár |

MTI Hírek12

Az utóbbi időben a krakkói kórházakból 8, a wroclawi kezelőkből pedig 11 ilyen műszert loptak el. A rádió értesülései szerint hasonló esetek Németországban és Csehországban is történtek.

Az RMF FM a meg nem nevezett forrásait idézve arról számolt be: a lopott műszerek segítségével a maffia valószínűleg a csempészek hasüregébe ülteti be, illetve onnan juttatja ki a kábítószert. A felszerelés egy részét feltehetően máris az óceán túlra vitték, a többi műszer Európa területén maradt.

Az ügyben a krakkói fellebbviteli ügyészség már korábban indított nyomozást, hétfőn azonban az RMF FM-nek a lengyel sajtó által széleskörűen idézett értesülései szerint a Krakkó székhelyű kis-lengyelországi vajdaságban a rendőrség a 5 kolumbiai állampolgár - 4 férfi és 1 nő - nyomára bukkant, akik korábban a meglopott kórházak közelében tartózkodtak. A nyomozók először mobiltelefonjaikat lokalizálták, majd egy, a gyanúsítottak részvételével történt kisebb közúti baleset során felvették adataikat, és az így azonosított személyeket egyelőre szabadon engedték.

drog, bulvár

2016-01-06 16:27:44

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop