Hirdetés

Washingtonban is engedélyezték a rekreációs marihuána-fogyasztást

Az egyesült államokbeli Colorado, Washington és Alaszka állam után csütörtöktől az amerikai szövetségi fővárosban sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.

rekreációs marihuána fogyasztás, kannabisz, kábítószer, Washington |

MTI Hírek12

Washington D.C.-ben egy tavaly novemberi referendumon döntöttek a marihuána legalizálása mellett. A népszavazáson részt vevők 65 százaléka támogatta a kannabiszfogyasztás rekreációs célra való engedélyezését.

A referendum két uncia (56,7 gramm) és hat növény birtoklásáról szólt. A kábítószer nyilvános használata, valamint a marihuánával való kereskedelem azonban továbbra is tiltott.

A kongresszus ellenállása miatt még számos kérdés megoldatlan a kábítószer legalizálásával kapcsolatban. Egyebek mellett a marihuána kereskedelmének szabályozásáról is törvényt kell még elfogadni.

Az Egyesült Államok északnyugati részén található Alaszkában kedden lépett életbe a marihuána használatát legalizáló jogszabály. Az észak-amerikai ország két nyugati államában, Coloradóban és Washingtonban pedig már 2012-ben megszavazták egy referendumon a kannabisz termékek élvezeti cikként történő használatának engedélyezését.

A marihuána engedélyezéséről szóló tervezetet néhány hónappal ezelőtt Oregon államban is megszavazták, itt azonban még nem lépett érvénybe az erről szóló törvény.

Egy amerikai szövetségi jogszabály szerint továbbra is tilos a marihuána fogyasztása, eladása és birtoklása, de mintegy húsz államban már engedélyezték a kannabisz gyógyászati célú alkalmazását.

rekreációs marihuána fogyasztás, kannabisz, kábítószer, Washington

2015-02-26 22:25:08

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop