Hirdetés

"Élő anatómia" · MR-vizsgálat szex közben

A tudományos kutatás érdekében nyolc holland pár vállalta, hogy mágnesrezonanciás vizsgálat (MR) közben közösül.

szex, élő anatómia, MR, Sexualis zavarok, Szexuális működés zavar, Sexualis zavar, Nemi működés zavar |

The New York Times Health News Service   Medincorp | Colchamiro, R.

Néhány új tapasztalat: A misszionárius-pózban végzett közösülésnél a pénisz sem egyenes, sem pedig S-alakú, mint eddig gondolták, hanem bumeráng-formát vesz fel, hosszának egyharmadát teszi ki a pénisz töve.

A női és férfi nemi szervekről készített új képek bizonyították, hogy értelme van az efféle kutatásoknak: hozzájárultak az élő anatómia jobb megértéséhez, állították a kutatók a British Medical Journal című folyóirat (https://www.bmj.com) december 18-i számában közzétett cikkükben. A cikk mellett az MR-felvételeket is közli a folyóirat.

A Willibrord Weijmar Schultz, a groningeni egyetemi kórház nőgyógyász-professzora vezette kutatócsoport nyolc párt és három egyedülálló nőt vizsgált (mind 18 év felettiek és átlagos súlyúak illetve magasságúak). A résztvevők egy hét éves periódus alatt 13 kísérletet végeztek egy MR-csőben.

A szerzők szerint a női genitáliákban szexuális izgalom hatására lejátszódott változásokról vallott mai tudományos ismereteink főként a vaginára, húgyvezetékre és a méhre korlátozódnak. Az volt az elmélet, hogy a méh felfelé való mozgása annak alak- és méretváltozásával jár együtt. Az MR-felvételekből kiderült, hogy a nemi aktus alatt a méh nem lesz nagyobb.

Nem meglepő, hogy a férfiak arról számoltak be, hogy nehéz volt az MR-csőben fenntartani az erekciójukat. Sildenafil (Viagra, Pfizer) alkalmazása nélkül valójában mindössze egyetlen pár volt képes befejezni az aktust. Ezzel szemben nyolc nő mondta, hogy teljes szexuális válaszra voltak képesek a stimulálás alatt, de orgazmusukat "felületes"-ként jellemezték. Egyik nő sem jelentette, hogy meglett volna a G-pontja, vagy ejakulált volna orgazmus alatt.

"Ami művészi és tudományos kíváncsiság volt, most valóra vált " írták a szerzők. " Megmutattuk, hogy a női szexuális válasznak és a férfi illetve női genitáliáknak koitusz alatt felvett MR-képei kivitelezhetők és szépek."

Az MR-vizsgálatot már eddig is alkalmazták az erekciós impotencia tanulmányozásának eszközeként. Az MR különösen hasznos ilyesfajta tanulmányok folytatására, mert anatómiailag tisztább és részletesebb képet ad, mint az egyéb eljárásokkal készített felvételek. Az MR-vizsgálat ezen kívül tökéletesen biztonságos is.

A szerzők szerint a tanulmány egyik célja az volt, hogy vajon feltételezéseken vagy tényeken alapulnak-e a nemi érintkezés és a női izgalmi állapot alatt az anatómiáról alkotott jelenlegi elképzelések.

"Úgy véljük, valóban fontos, hogy több kutatást folytassunk a nők szexuális izgalmi állapotáról és az azt befolyásoló tényezőkről" " jelentette ki Amy Allina, a washingtoni National Women's Health Network programigazgatója.

"Ez a tanulmány megmutatta, milyen korlátai vannak a szexualitás tanulmányozásának " tette hozzá. " Ugyanakkor azonban számtalan eltérés van a tapasztalatok és a között, amit ez a tanulmány felmért. Az eredmények érdekesek, de széles körben nem lehet őket alkalmazni.

Megjelent: Medical PressCorps News Service

szex, élő anatómia, MR, Sexualis zavarok, Szexuális működés zavar, Sexualis zavar, Nemi működés zavar

2002-07-31 17:01:53

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop