Hirdetés

A szexuális problémák különösen a francia férfiakat zavarják

NEW ORLEANS--A szexuális problémákat a férfiak Európában különféle módon értékelik: legbeszédesebbek a franciák, hangzott el az American Urological Association áprilisi éves kongresszusán.

férfiak, szexuális |

The New York Times Health News Service   Medincorp | Christensen, D.

Felmérést végeztek középkorú vagy idősebb francia, német, olasz. holland és angol férfiak között, felkérték a vizsgáltakat, értékeljék a zavart szexuális működés különféle szempontjainak (a libidó csökkenése, a merevedés képtelensége stb.) gyakoriságát és zavaró jellegét.

A kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy a szexuális problémák leginkább a franciákat zavarják, legkevésbé a hollandokat. A szexuális funkció zavara mindegyik csoportban hasonló volt.

A vizsgálatot végző Dr. Claus G. Roehrborn, a University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas urológusa szerint, az egyes országok között árnyalatnyi különbségek voltak, és bizonyos problémák az egyik csoportot inkább zavarták, mint a másikat.

"Az egyes országokban és kultúrákban, a férfiak egy bizonyos kor elérése után elfogadják a működési zavart, máshol jobban izgatja őket", mondta.

Bár a vizsgálatban az amerikaiak nem vettek részt, Roehborn szerint nekik volna a legtöbb panaszuk, amely jó dolog, mert azt mutatja, hogy az amerikai férfiak bátrabban kérnek segítséget.

"Nincs még egy ország, ahol impotencia miatt ennyien mennének orvoshoz", mondta.

Dr. Drogo K. Montague, a Cleveland Clinic in Ohio urológiai osztályán a protézis részleg vezetője szerint még a 70-es évek elején, amikor az első pénisz implantátumot bevezették, a kérdés bekerült a köztudatba. Az eszközt más kultúrák nehezebben fogadták be.

"Az Egyesült Államokban nyíltan foglalkoztak a kérdéssel és egyre több amerikai férfi kér orvosától segítséget", nyilatkozott Montague.

Szakértők szerint az impotencia legalább 10 millió amerikai férfit érint.

Az American Urological Association három kezelési módszert támogat: pénisz implantátumok, a pénisz vérbőségét fokozó gyógyszerek injekciója és vákuumos eszközök, mely hasonló módon hatnak.

Megjelent: Medical Tribune News Service

férfiak, szexuális

2002-07-31 18:31:24

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop