Hirdetés

Indonéz elnök: az új kasztrációs törvény a pedofília megszűnéséhez vezethet

Az új kémiai kasztrációs törvény következetes alkalmazása idővel a pedofília végéhez vezethet Indonéziában Joko Widodo elnök reményei szerint - írta honlapján a politikussal interjút készítő BBC brit műsorszolgáltató szerdán.

pedofilia, kasztrációs törvény, kasztráció |

MTI Hírek13 | MTI

Az elnök hangsúlyozta, hogy országa tiszteletben tartja az emberi jogokat, de az effajta szexuális bűncselekmények esetén nem ismer irgalmat.

"Erősek és rendületlenek leszünk" - hangsúlyozta Widodo. "A lehető legkeményebb büntetést szabjuk ki a szexuális bűncselekmények elkövetőire" - szögezte le.

Az indonéz törvényhozás nemrég egy vitatott törvénnyel lehetővé tette a pedofilok kémiai kasztrálását. A jogszabályt nemcsak a parlament egy része, de a helyi orvostársadalom is heves ellenállással fogadta. Az Indonéziai Orvosok Szövetsége például azt tanácsolta tagjainak, hogy ne vegyenek részt a kasztrálási eljárásban, mert az megsérti az orvosi etikát. Ráadásul az eljárás hormonterápiával visszafordítható, éppen ezért nem túl hatékony - jegyezte meg a szövetség.

A kémiai kasztrálás során az alanyban a nemzőképességért felelő szervek eltávolítása nélkül, különféle vegyületekkel csökkentik a nemi vágyat.

Indonéziában azután szigorítottak jelentősen a szexuális bűnelkövetőkre kiszabható büntetéseken, hogy Szumátra szigetén egy tizennégy fős kamaszcsoport megerőszakolt és halálra kínzott egy 14 éves diáklányt. A lányt az utcáról rabolták el, miközben hazafelé tartott az iskolából. Legfiatalabb támadója egy 13 éves fiú volt. Az ügyet a társadalom nagy felháborodással fogadta.

Az indonéziai elnökkel készített BBC-interjú során szóba került Widodo viszonya a homoszexuálisokhoz. A kormány korábban új ifjúsági nagykövetet keresett, de az álláshirdetésben kikötötték, hogy az LGBT-közösség tagjai nem jelentkezhetnek.

Az államfő szerint ez nem jelenti azt, hogy diszkriminálják a kisebbségeket.

"A világ legnagyobb muszlim országa vagyunk, és vannak bizonyos vallási alapelveink, amelyeket szem előtt kell tartanunk" - indokolta a kirekesztő álláshirdetést az elnök.

pedofilia, kasztrációs törvény, kasztráció

2016-10-20 19:55:21

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop