Hirdetés

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyni a közös szelfizést

A fejtetűveszély miatt abba kellene hagyniuk az orosz gyerekeknek a közös szelfizést - véli az orosz fogyasztóvédelmi hatóság.

selfie, fejtetű, kamaszok |

InforMed Hírek12   InforMed | MTI


A fejtetvek terjedésének legfőbb forrása a szelfiőrület, amikor a kartávolságból készülő önportré kedvéért szorosan összedugják a fejüket a fiatalok - tudósított a BBC hírportálja a Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság állásfoglalásáról.

Ha ilyen közel kerülnek egymáshoz a szelfi készítői, akkor az élősködők könnyen átugranak az egyik szelfiző hajáról a másikéra - figyelmeztetett az orosz hivatal. Hozzátették: ha tetűfertőzést találnak egy iskolás hajában, azt nem engedik közösségbe, amíg a feje nem válik tetűmentessé.

A Roszpotrebnadzor korábbi állásfoglalásai vitathatónak bizonyultak. Volt vezetője, Gennagyij Onyiscsenko egyszer azt tanácsolta, öljék meg a hollókat, mert azok tollas farkasok, amelyek madárinfluenzát terjesztenek.

A hivatal tetűjavaslatát az orosz közösségi média felhasználói kigúnyolták: "Arra utalnak, hogy a legtöbb orosz gyerek tetves?" - kérdezte valaki. Egy másik felhasználó azt írta: "Csodálatos! Onyiscsenko gondolatai még mindig virágoznak - minél bolondabb ok, annál inkább!"

BBC News

selfie, fejtetű, kamaszok

2014-10-27 20:18:18

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop