Főoldal » Betegségek » Diéta betegségekben » Szívbetegség, magas vérnyomás diétája »

Vérnyomáscsökkentő italok

Akár a szójatejet, akár a tehéntejet kedveljük inkább, egy-egy pohár segíthet a vérnyomás-problémáinkon. Egy nemrégiben végzett klinikai vizsgálat szerint ugyanis a tejben és a szójában található fehérjéje csökkenti a szisztolés vérnyomást.


Szívbetegek, magas vérnyomásban szenvedők és érbetegek diétája

A szív- és érbetegek diétája a vérkeringés tehermentesítsét szolgálja. Az étrend a beteg állapotához és a betegséghez igazodik. Segíti az érelváltozások kialakulásának megakadályozását vagy a meglévők csökkentését, továbbá a megzavart zsír- és ásványianyag-csere rendezésér.


A szívelégtelenség étrendje

Ha a szívbeteg testtömege a kívánatosnál nagyobb, törekedjék annak csökkentésére. Ilyenkor az étrend energiatartalma szegényebb.


A magas vérnyomás diétája

A magas vérnyomásban szenvedő betegek diétájának gerincét is a fenti elvek képezik. Mind a testtömeg-csökkenésnek, mind a konyhasószegény étrendnek vérnyomáscsökkentő hatása van. Ezért a diéta jellemzője általában az energia- és konyhasószegény étrend.


Diéta érelmeszesedésben, a szívinfarktus megelőzése

Az érelmeszesedés gyógyításában fontos szerep jut életvitelünknek, a kímélő életmódnak, az izgalmak, a testi és szellemi megerőltetések távoltartásának, a dohányzás mérséklésének, még inkább abbahagyásának.


Diéta szívinfarktus után

A diéta a beteg állapotához igazodik, jellemzője a csökkentett energiafelvétel, csökkentett zsiradék, kevés só és bőséges kálium- és magnéziumfogyasztás.


Szívinfarktus, magas vérnyomás, érelmeszesedés, agyvérzés. Mindnyájan re...
Most eláruljuk az olvasónak a hosszú élet titkát: egyen sok gyümölcsöt, ...
A táplálkozástudomány - miközben folyamatosan kutatja az egészséget legin...
A szénhidrátok, a vízben jól oldódó, kis molekulatömegű, édes ízű cuk...
Túl magas a vérnyomása? Sószegényen kell táplálkoznia? Próbálja ki ízl...
Információt szeretnék, mivel nem tudom hová fordulhatnék. Én orvosi lehet...
hirdetés
^