Ambroxol Pharmavit 30 mg pezsgőtabletta (ambroxol)
Ambroxol Pharmavit 30 mg tabletta (ambroxol)

Javallat: azon légúti megbetegedések, amelyek kóros (sűrű és nagy mennyiségű) nyákképződéssel járnak - hörgőgyulladás, asztma -, orr-garat, gége, valamint krónikus orrmelléküreg-gyulladás esetén is használható a nyákoldás elősegítésére.

Az ambroxol a brómhexin aktív hatóanyaga, amely oldja a hörgők falán felrakódott váladékot és a hörgők tisztítását végző csillók működésének fokozása révén a váladék kiürülését gyorsítja, de egyben csökkenti is a nyákképződést.

Adagolás: 3x1 tabletta, majd a negyedik naptól 2x1 tabletta, gyermekeknek 5 éves kor felett 3x, majd 2x1/3 pezsgőtabletta. Étkezések után bő folyadékkal érdemes bevenni.

Mellékhatás : émelygés, hányás, hasmenés, fejfájás, gyengeség, bőrkiütés.

Ellenjavallat: gyógyszerallergia (brómhexin), gyomor-bélrendszeri fekély, mert az általa provokált hányás vérzést válthat ki, szoptatás. Ha a hörgők mozgása nem megfelelő, a fokozott váladékképződés pangást és a légszomj fokozódását okozhatja.

Kölcsönhatás : egyes antibiotikumok vérszintjét megváltoztathatja, ne szedjük egyidőben. A már előbb említett pangás, nehézlégzés fokozódása miatt köhögéscsillapítóval együtt szedve nem hogy javítaná, de még ronthatja is az állapotot.

2021-10-31 12:15:14
| Ambroxol Pharmavit, ambroxol

Vissza a tartalomjegyzékhez

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop