Hirdetés

Barátja szerint kemény drogok okozták George Michael halálát

Gyerekkori barátja szerint kemény drogok okozták az 53 éves korában karácsonykor elhunyt angol popvilágsztár, George Michael halálát.

George Michael, bulvár |

MTI Hírek13 | Kertész, R.

Andros Georgiou, aki George Michaellel együtt nőtt fel, korábban turnéira is elkísérte az énekest és akivel elmondása szerint unokatestvérekként emlegették egymást, a BBC televízió keddi interjúműsorában kijelentette: egykori barátja életében ismét megjelentek a kemény drogok és "kedvence a crack volt". Georgiou szerint a néhai énekes "valamiből túl sokat szedett be", és ezt egyéb drogokkal, antidepresszánsokkal és alkohollal is keverte.

Hozzátette: nem hiszi, hogy George Michael öngyilkosságot követett volna el, bár úgy tudja, hogy a világsztár gondolataiban ez is megfordult. "Abszolút marhaságnak" nevezte viszont azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a popsztár heroinfüggővé vált volna. "Ez az a drog, amelyhez soha nem nyúlt" - fogalmazott George Michael korábban zenei producerként tevékenykedő egykori barátja.

Elmondása szerint az énekes állapota az utóbbi években már javulni kezdett, de aztán "visszarángatták a sötétségbe". Georgiou azt nem részletezte, hogy ezért pontosan kit tart felelősnek.

A halálesetet vizsgáló rendőrhatóság december végi közleménye szerint az első halottkémi szemle nem hozott olyan érdemi eredményt, amelyből véglegesen meg lehetett volna állapítani az énekes halálának okát, ezért további - nagy valószínűséggel több hétig tartó - vizsgálatok sorára lesz szükség.

A hatóságok azt mindazonáltal bizonyosnak tartják, hogy idegenkezűség gyanúja nem merülhet fel.

George Michaelt karácsony első napján, az angliai Oxfordshire megyében lévő otthonában érte a halál.

Menedzsere, Michael Lippman szerint az énekes halálát hirtelen szívmegállás okozta, de a hatóságok hivatalosan ezt egyelőre nem erősítették meg.

George Michael az 1980-as évek elején az Andrew Ridgeley-vel alapított Wham! duó tagjaként vált ismertté, majd szólókarrierjével is hatalmas sikert aratott. Csaknem négy évtizedet átívelő pályafutása alatt több mint 100 millió albuma fogyott, hét felvétele a brit slágerlisták első helyére került, lemezeiért három Brit Awards- és két Grammy-díjat vehetett át.

George Michael, bulvár

2017-01-18 16:56:06

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop