Hirdetés

DK: a népszavazással Magyarország is az EU-n kívül találhatja magát

A Demokratikus Koalíció szóvivője arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hagyjon fel az "EU-ellenes politikájával" és fújja le az őszre tervezett kvótareferendumot, mert a népszavazással Magyarország is kívül találhatja magát az Európai Unión.

népszavazás, Brexit, kvótareferendum |

MTI Hírek13 | MTI

A párt szóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a miniszterelnök hétvégi, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) elmondott beszédében tanúbizonyságát adta, hogy semmit sem értett meg a Nagy-Britannia uniós kilépéséről döntő népszavazásból, a Brexitből.

A magyar kormányfő, aki korábban újságcikkben kampányolt a brit bennmaradás mellett, most már újra ezzel ellentétes, EU-ellenes hangot ütött meg - mondta Gréczy Zsolt. Orbán Viktornak, aki azt mondta, hogy az Egyesült Királyság polgárai úgy döntöttek, ismét saját kezükbe veszik sorsuk irányítását talán nem tűnt fel, hogy Nagy-Britannia nem ünnepel, mert bizonytalanság és gazdasági válság várja őket - tette hozzá.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a jövőben azok az országok lesznek előnyös helyzetben, akik biztosítani tudják a rendet, a törvényességet - folytatta. A szóvivő úgy látta, hogy Orbán Viktor "ennél cinikusabb nem is lehetett volna", mert Magyarországon egy "fideszes pártkatona vezeti az ügyészséget", nem baj, ha valaki százmilliárdos értékben lop bocsát ki fiktív kötvényeket, ha valaki kenőpénzért ad el áron alul önkormányzati lakásokat vagy ha kiderül, hogy vesztegetés állhatott a kitiltási ügy hátterében.

népszavazás, Brexit, kvótareferendum

2016-06-27 16:53:00

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop