Hirdetés

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztosági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-t. Ez az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettség.

élelmiszerlánc-felügyeleti díj, Nébih, bevallás, adó |

MTI Hírek11

A közlemény tájékoztat arról is, hogy már elérhető a Nébih honlapján az idei élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete.

Fontos változás - hívja fel a figyelmet a tájékoztatás -, hogy az elsősorban végső fogyasztó számára értékesítő, mikrovállalkozás vagy kistermelő (bármely ágazatban) az idei bevallási időszaktól kezdődően választhat, hogy bevallási és fizetési kötelezettségének a 20 ezer forint átalányösszeggel vagy tételes bevallással kíván-e eleget tenni.

A felügyeleti díj megfizetését két egyenlő részletben kell teljesíteni. Az első részletet - a díj 50 százalékát - július 31-éig, míg a másodikat 2015. január 31-éig kell átutalni a Nébih számlájára.

A bevallás elkészítéséhez szükséges regisztrációról, meghatalmazásról, illetve magáról a bevallás elkészítéséről részletes tájékoztatók olvashatók a Nébih honlapján.

A tavalyi tapasztalatok alapján a hivatal arra kéri ügyfeleit, hogy bevallásuk megtételét ne halasszák az utolsó pillanatra - tartalmazza a közlemény.

élelmiszerlánc-felügyeleti díj, Nébih, bevallás, adó

2014-04-22 23:40:21

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop