Az LMP javaslatot nyújt be a védőnők bérrendezésére

AZ LMP társelnök-frakcióvezetője szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss kereseti adatai is mutatják, hogy hiába a kétszámjegyű béremelkedés, az átlagfizetések mögött óriási különbségek húzódnak meg, és a védőnőknél is súlyos bérfeszültség várható.

A pénzügyi-biztosítási és az infokommunikációs szektorban dolgozók átlagosan négyszer többet keresnek, mint a legalulfizetettebb szociális dolgozók - mutatott rá hétfői közleményében az ellenzéki párt társelnöke azt követően, hogy a KSH közölte: januárban 10 százalékkal nőttek a keresetek.

Szél Bernadett szerint a védőnők sem éreznek semmit a béremelkedésből, az LMP ezért javaslatot nyújt be a védőnők bérrendezésére.

Hozzátette: súlyos bérfeszültséget okoz, hogy az alapellátásban dolgozó védőnők és a kórházban vagy a szakellátásban dolgozó védőnők fizetése között hamarosan 50-60 ezer forint különbség lesz.

A védőnők bérkiegészítésére szánt 2 milliárd forint csupán pár ezer forinttal növelte csak a bérüket - közölte Szél Bernadett, hozzátéve: a jelenlegi finanszírozási rendszer úgy rossz, ahogy van, ezért új bértáblára és bérkiegészítési rendszerre van szükség.

Az LMP ezért javaslatot tesz az egészségügyi szakdolgozói bértábla kiterjesztésére a védőnőkre.

| egészségügy, egészségpolitika, védőnők, bérrendezés
2017-03-20 17:34:53


Megállapodtak a Semmelweis Egyetem és Pető András Főiskola integrációjáról

Megállapodás a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációjáról. Augusztustól a Semmelweis Egyetem önálló karaként működik a főiskola - közölte a Se...


Alkotmányossági óvást emelt a román ellenzék a kórházi anyanyelvhasználatról szóló törvénymódosítás ellen

Megtámadták a román ellenzéki pártok az alkotmánybíróságon azt a törvénymódosítást, amely a kisebbségek anyanyelvét ismerő személyzet alkalmazására kötelezi a ...


Stratégiai partnerségre lépett a BHSE és a Honvédkórház

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ csütörtökön.


EB: nem maradhat Londonban az Európai Bankhatóság és az Európai Gyógyszerügynökség

Semmiképp nem maradhat Londonban az Európai Bankhatóság és az Európai Gyógyszerügynökség az Egyesült Királyság uniós kilépését (Brexit) követően - szögezte le s...


RMDSZ: a törvény majdani végrehajtási utasításain múlik a kórházi többnyelvűség

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerdán közzétett álláspontjában azoknak a majdani kormányhatározatoknak a fontosságát hangsúlyozta, amelyek a kórházi...


hirdetés
^