Hirdetés

Az LMP javaslatot nyújt be a védőnők bérrendezésére

AZ LMP társelnök-frakcióvezetője szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss kereseti adatai is mutatják, hogy hiába a kétszámjegyű béremelkedés, az átlagfizetések mögött óriási különbségek húzódnak meg, és a védőnőknél is súlyos bérfeszültség várható.

egészségügy, egészségpolitika, védőnők, bérrendezés |

MTI Hírek13 | MTI

A pénzügyi-biztosítási és az infokommunikációs szektorban dolgozók átlagosan négyszer többet keresnek, mint a legalulfizetettebb szociális dolgozók - mutatott rá hétfői közleményében az ellenzéki párt társelnöke azt követően, hogy a KSH közölte: januárban 10 százalékkal nőttek a keresetek.

Szél Bernadett szerint a védőnők sem éreznek semmit a béremelkedésből, az LMP ezért javaslatot nyújt be a védőnők bérrendezésére.

Hozzátette: súlyos bérfeszültséget okoz, hogy az alapellátásban dolgozó védőnők és a kórházban vagy a szakellátásban dolgozó védőnők fizetése között hamarosan 50-60 ezer forint különbség lesz.

A védőnők bérkiegészítésére szánt 2 milliárd forint csupán pár ezer forinttal növelte csak a bérüket - közölte Szél Bernadett, hozzátéve: a jelenlegi finanszírozási rendszer úgy rossz, ahogy van, ezért új bértáblára és bérkiegészítési rendszerre van szükség.

Az LMP ezért javaslatot tesz az egészségügyi szakdolgozói bértábla kiterjesztésére a védőnőkre.

egészségügy, egészségpolitika, védőnők, bérrendezés

2017-03-20 17:34:53

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop