Hirdetés

Beiktatták hivatalába az új egészségügyi minisztert Ausztriában

Beiktatták hivatalába Pamela Rendi-Wagner új osztrák egészségügyi és nőügyi minisztert szerdán.

egészségügyi miniszter, Ausztria |

MTI Hírek13 | MTI

Elődje, Sabine Oberhauser, aki 2014 szeptembere óta vezette az egészségügyi és nőügyi minisztériumot, február végén súlyos betegségben elhunyt.

A 46 éves Rendi-Wagner tudományos karriert futott be, tíz éven át volt a bécsi orvostudományi egyetem trópusi betegségek intézetének kutatója. 2011 óta az egészségügyi minisztérium közegészségügyi osztályának vezetőjeként dolgozik. Férje, Michael Rendi, Ausztria korábbi izraeli nagykövete, jelenleg Thomas Drozda kancelláriaminiszter kabinetfőnöke.

Pamela Rendi-Wagner csaknem két évet dolgozott elődje, Sabine Oberhauser mellett, így jelöltségét követően arról beszélt, hogy a korábbi miniszter egészségügyi politikáját kívánja folytatni. Úgy vélte, hogy az egészségügy területén szükséges lépéseket már kidolgozták, számos ponton a megvalósításra van szükség.

Az új miniszter betegközpontú egészségügyet szorgalmaz, egyúttal elfogadhatatlannak nevezte, hogy a nők ugyanabban a munkakörben még mindig húsz százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

Fontosnak nevezte az 1500 eurós minimálbér megállapítását, az országos gyermekgondozási rendszer kiépítését és az egész napos iskolák bevezetését.

Az Osztrák Szociáldemokrata Párton (SPÖ) belül kétségek merültek fel Rendi-Wagner személyével kapcsolatban, miszerint nem kötődik sem a párt nőtagozatához, sem szakszervezethez. A szociáldemokrata pártnak kedd óta tagja. Christian Kern pártvezetőnek azonban sikerült meggyőznie a kétkedőket. Kern szerint Rendi-Wagner ismert és kitűnően képzett szakember, aki tisztában van a nők munkahelyi és társadalmi gondjaival és igényeivel.

egészségügyi miniszter, Ausztria

2017-03-08 22:52:26

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop