Hirdetés

DK: a stadionépítésekre szánt forrásokat költsék az egészségügyre

A Demokratikus Koalíció egészségügyi kabinetvezetője azt követelte a kormánytól, hogy a stadionépítésekre szánt forrásokat költsék az egészségügyre.

egészségügy, egészségpolitika |

MTI Hírek13 | MTI

László Imre csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy a kórházak adóssága változatlanul növekszik, az összeg hamarosan újra eléri a hatvan milliárd forintot. A kisebb beszállítók viszont így komoly problémákkal küzdenek, ugyanis a ki nem fizetett számlák miatt hitelt kell felvenniük, vagyis ők vállalnak kezességet a kórházak működéséért az állam helyett - tette hozzá.

Arra a korábbi hírre is kitért, hogy augusztustól az egészségügyi ellátás finanszírozásának alapösszege, 150 ezerről 180 ezer forintra emelkedik és az eddig külön soron érkező béremeléseket beépítik az úgynevezett súlyszámba. László Imre úgy fogalmazott: "ennél látványosabb trükköt ritkán lehet tapasztalni". Hangsúlyozta, hogy a kórházak működését - a teljesítmény alapján - az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozza, a béremelések forrásait pedig évek óta külön biztosították. Szavai szerint most egységesítették a két forrást, de ennek ellenére változatlan marad a dologi kiadások alacsony szintje és tovább folytatódik a kórházak eladósodása.

egészségügy, egészségpolitika

2016-07-24 11:49:48

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop