Hirdetés

Drogteszt - Az igazságügyi tárca és az adatvédelmi hatóság véleményét is kikérik

A Fidesz-frakció az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult, mert azt szeretnék tudni, hogy a drogtesztről szóló javaslat jogilag megvalósítható-e - írja a Magyar Nemzet Gulyás Gergelyre, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökére hivatkozva.

kötelező drogteszt, kábítószer, egészségpolitika |

MTI Hírek11

Gulyás Gergely a lap szerdai számában úgy fogalmazott, a tervezet egy létező problémára kínál unortodox megoldást, azonban a jog világa általában ortodox.

Nemcsak az igazságügyi tárca, hanem a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) véleményét is ki fogják kérni.

A fiatalok esetében világos szabályok vannak arra, hogy milyen formában lehet elvileg elképzelni a tesztet. Beleegyezésre van szükség a gyermekek szüleitől, illetve a 14 éves kor felett az érintettektől is. További feltétel, hogy a teszt eredménye nem lenne felhasználható büntetőeljárásban, csupán a szülő tudtára lehetne hozni - hangsúlyozta a politikus.

A lap idézi Péterfalvi Attilát, a NAIH elnökét, aki szerint a politikusok és újságírók esetében nincs realitása egy ilyen szabályozásnak, az ifjúságnál pedig a jogalkotóknak nagyon alaposan kellene eljárniuk, hogy ne sértsenek alkotmányos jogot.

kötelező drogteszt, kábítószer, egészségpolitika

2014-12-10 22:45:07

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop