Hirdetés

Egyetlen idősotthonban nem gondoskodtak az elhunytak azonosíthatóságáról

Egyetlen idősotthonban nem gondoskodtak az elhunytak azonosíthatóságáról a lezárult minisztériumi vizsgálat szerint, ott intézkedtek a gyakorlat megváltoztatásáról - írta a Magyar Nemzet.

idősotthon, személyazonosság |

MTI Hírek11

A lap szombati számában azt írták, a szociális ügyekért és a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Czibere Károly által júniusban elrendelt országos vizsgálat megállapította: egy kivétellel mindenütt gondoskodnak arról, hogy azonosíthatók legyenek az elhunytak, a sírhelyeken feltüntetik a nevüket. Tizenhét olyan időseket ellátó intézmény van, ahol több urnát helyeznek el egy sírba.

A vizsgálat szerint az intézményeknek vannak szabályzataik a köztemetések lebonyolítására. Néhány kivételtől eltekintve a szertartásokon is részt vesznek, és a sírokról is gondoskodnak az önkormányzatokkal és a temetési szolgáltatókkal együttműködve.

A lap emlékeztet arra, hogy a vizsgálatot azt követően rendelték el, hogy júniusban egy péceli intézménynél hiányosságokat tártak fel az elhunytak temetésénél, vezetőjét el is bocsátották.
idősotthon, személyazonosság

2014-08-23 21:53:43

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop