Hirdetés

Együtt: drámaian nőtt a gyerekszegénység az elmúlt években

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja úgy látja, hogy Magyarországon az elmúlt hat évben rendkívüli módon nőtt a szegénység és különösen drámaian nőtt a gyermekszegénység - erről a független Szelényi Zsuzsanna beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

gyerekszegénység, politika |

MTI Hírek11

A politikus az MTA Szociológiai Intézetének csütörtöki konferenciáján elhangzottakra hivatkozott, ahol bemutatták az Eurostat szegénység terjedéséről készített felmérését.

Az Együtt elnökségi tagja felhívta a figyelmet, hogy a szegénységi mutató néhány év alatt 18 százalékról közel 27 százalékra nőtt. A képviselő szerint ez a változás az Orbán-kormányok elhibázott család- és munkanélküli politikájának, valamint az iskolarendszer "megalázásának és tönkretételének" az eredménye.

Szelényi Zsuzsanna azt is ismertette, hogy a pártjához tartozó független képviselők milyen módosító indítványokat nyújtanak be a témában. Javasolják a gyermekétkezetés és az óvodáztatás nagyobb mértékű támogatását, a rászoruló gyermekek megsegítését. Emellett egy tornaterem-építési programot is elindítanának, miközben további forrásokat adnának a felsőoktatási intézményeknek és a pedagógusbérekre.

gyerekszegénység, politika

2014-11-21 16:05:37

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop