Hirdetés

Együttműködés a Semmelweis Egyetem és a gyógyszerészeti intézet között

A mellékhatás-jelentések számának növekedését, nagyobb gyógyszerbiztonságot és új tehetséggondozó ösztöndíjprogram megjelenését várják a Semmelweis Egyetem (SE) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) között létrejött stratégiai együttműködéstől.

egészségügy, oktatás, egyetem, gyógyszer |

MTI Hírek12

A megállapodást csütörtökön írta alá Szél Ágoston, az SE rektora és Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Az együttműködés főbb pillérei az oktatás, kutatás területeit, valamint a közös tehetséggondozást ölelik fel, de kiterjed a gyógyszerészethez kötődő minőségbiztosítási, gyógyszer-engedélyezési, gyógyszer-technológiai, analitikai, oktatási, kutatási területeken túl az egyetem betegellátást érintő tevékenységeire is - írták.

A felek célul tűzték ki a klinikai vizsgálatok hatékonyságának javítását, továbbá a megállapodásban kulcsszerepet kap a gyógyszerek biztonságosságát folyamatosan nyomon követő, a kockázatuk csökkentése és előnyeik növelése érdekében kifejtett tevékenység is.

A közleményben kiemelték, hogy az együttműködés által a leendő egészségügyi szakemberek az egyetemen már az oktatás során megismerkedhetnek az egyre bonyolultabbá váló étrendkiegészítő-rendszerben, és a gyógyítást segítő ismereteket kaphatnak.

Az egészségügyi szakemberek itthon tartását szolgálja a közösen meghirdetett tehetséggondozási program is, amely az érdeklődőknek már az egyetemi évek alatt gyakorlati helyet, majd biztos életpályát biztosít az OGYÉI keretei között.

egészségügy, oktatás, egyetem, gyógyszer

2015-10-08 18:23:42

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop