Hirdetés

Emmi: hatvannégy orvos nyert a praxispályázaton

Nyolcvanegy pályázatot nyújtottak be az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által meghirdetett háziorvosi letelepedési, illetve praxisvásárlási program keretében, a pályázók közül hatvannégyen kötötték meg a támogatáshoz szükséges szerződést még az év vége előtt.

egészségügy, finanszírozás, Emmi, orvos, praxispályázat |

MTI Hírek12

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett: a szerződésben az orvosok vállalták, hogy az adott praxisban legalább négy éven keresztül önálló orvosi tevékenységet végeznek.

Az összesen 471,6 millió forint értékű támogatást az OEP a múlt év végén átutalta - írták.

Az államtitkárság kitért arra, hogy az "Egészséges Magyarország 2014-2020" egészségügyi ágazati stratégia egyik kiemelt eleme az alapellátás megerősítése, hiszen a jól működő egészségügyi rendszer elengedhetetlen feltétele az erős alapellátás. Hozzátették: a tavaly nyáron elfogadott alapellátási törvény az alapellátás prevenciós célú megerősítésének támogatása mellett annak kapuőri szerepét is növelni kívánja.

Az alapellátási rendszer hatékonyságának növelése érdekében hirdették meg tavaly július 30-án a letelepedési, illetve praxisvásárlási programot, a pályázatokat október 31-éig várták.

Az államtitkárság közölte továbbá, hogy a betöltetlen háziorvosi praxisok betöltését segítő támogatás fedezetét az idei költségvetés is tartalmazza, így ebben az évben is lehetőség nyílik pályázat meghirdetésére.

Az MTI úgy tudja, hogy a többi között Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves, Vas és Pest megyében öt-öt, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyében kettő-kettő, Békés és Csongrád megyében négy-négy pályázóval kötötték meg a támogatási szerződést.

egészségügy, finanszírozás, Emmi, orvos, praxispályázat

2016-01-05 16:56:27

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop