Hirdetés

Fidesz: a baloldal tette lejtőre az egészségügyet

A baloldal kormányzása alatt került lejtőre az egészségügy, a 2010-es kormányváltás óta azonban 500 milliárd forintos fejlesztés indult el az ágazatban - reagált a Fidesz-frakció a DK vasárnapi sajtótájékoztatójára.

egészségpolitika, egészségügy |

MTI Hírek12

László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője arról beszélt, hogy pártja szerint az egész magyar egészségügy a lejtőre került, és ebben a helyzetben a DK szolidáris az egészségügyi dolgozókkal.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul azt írta: lejtőre akkor került az egészségügy, amikor a baloldal kormányzása alatt 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, a kórházakat eladósították és hagyták leamortizálódni, hatezer egészségügyi dolgozót üldöztek el a pályáról és az országból, az összeomlás szélére sodorták a mentőszolgálatot és a teljes betegellátást.

A 2010-es kormányváltás óta azonban 500 milliárd forintos fejlesztés indult el az egészségügyben, sorra újulnak meg a kórházak, a rendelők és a mentőállomások - hangsúlyozták, hozzátéve, hogy 2011-ben elindult az egészségügyi dolgozók béremelési programja, idén márciustól pedig többlettámogatást kapnak a háziorvosok.

A kormánypártiak megjegyezték azt is, hogy a magyar lakosság
egészségmegőrzését országszerte egészségfejlesztési irodák, valamint egyre több ingyenes szűrőprogram segíti, és a következő öt évben további 15 milliárd forintot fordítanak megelőzési programokra.

egészségpolitika, egészségügy

2015-04-20 21:03:10

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop