Hirdetés

Fidesz: csak a Gyurcsány-korszakban voltak szociális megszorítások

Szociális megszorítások egyedül a Gyurcsány-korszakban voltak - így reagált a Fidesz arra, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK szombaton felszólította a kormányt, ne vezessen be újabb szociális megszorításokat.

szociálpolitika, politika |

MTI Hírek12

Borka-Szász Tamás, a DK elnökségének tagja tájékoztatóján arról beszélt, hamarosan megszűnik a méltányossági ápolási díj, és a kormány a "családi pótlékokra is veszélyes átalakításokra" készül.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében erre úgy reagált, "Gyurcsányék ugyanúgy hazudnak, mint régen", ugyanis nem szűnnek meg a szociális támogatások, és nem akad el a családi pótlék sem. A Gyurcsány-kormánnyal ellentétben a jelenlegi kabinet a segélyezés helyett munkát kínál, csökkenti a családok adóterheit és rezsijét - írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szociális rendszer márciustól átalakul: jövedelempótló támogatást az államtól, kiadásokat kompenzáló támogatásokat pedig az önkormányzattól lehet igényelni. A kormánypárti képviselőcsoport a visszaélések elkerülésével és a jobb ellenőrizhetőséggel indokolta, hogy a települési támogatásokról helyben születik döntés, mert "ott jobban látják, ki a valóban rászorult".

Jelezték azt is, a központi költségvetési támogatás miatt nem fordulhat elő, hogy egy szegényebb önkormányzat nem tud települési támogatást adni az ott élőknek.

A Fidesz azzal zárta a közleményét, hogy a foglalkoztatás bővülésével párhuzamosan a jövedelempótló támogatásokra szánt kiadások csökkennek.

szociálpolitika, politika

2015-01-25 23:59:43

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop