Hirdetés

Három év után a mentőautókba kerülhetnek a tabletek

Három évvel a beszerzésük után az idén használatba vehetik a mentősök az intelligens fedélzeti terminálokat - írta a Népszabadság hétfőn.

mentőautó, mentőszolgálat, tablet |

MTI Hírek13 | MTI

Az internetes kapcsolattartást lehetővé tevő, ezzel a segítségnyújtást gyorsító, úgynevezett integrált vállalati és mentésirányítási projektre csaknem ötmilliárd forintot adott az Európai Unió. Az új mentésirányítási központ el is készült, de az uniós pénzből vásárolt tabletekkel a mai napig nem szerelték fel a mentőket - olvasható a napilapban.

A lapnak Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyolc hónapja munkába állt főigazgatója elmondta: a tabletek még idén a mentőautókba kerülnek. Most a szoftverfejlesztők új programot írnak a gépekre, amellyel biztonságosabb lesz a működés - tette hozzá.

Az OMSZ főigazgatója hozzátette: az új programmal a tabletek tesztelése Bács-Kiskun megyében zajlik, ha ott jól mennek a dolgok, továbblépnek, és a dél-alföldi régió kocsijait is fölszerelik a kézi számítógépekkel.

A lap szerint a jelenleg tesztelt verzió alapján az eredetileg tervezett funkciók közül sok minden kimarad, így például a kocsi nem kap a segélyhívás pillanatától térképet a cím mellé és a kórház sem láthatja a mentő odaérkezése előtt az oda kiszignált pácienssel kapcsolatos adatokat.

mentőautó, mentőszolgálat, tablet

2016-07-25 23:06:55

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop