Hirdetés

Jobbik: nem ért el eredményt az egészségügyi bérfejlesztés

A Jobbik szerint az egészségügyi bérfejlesztés nem érte el a kívánt eredményt.

egészségügy, egészségpolitika, bérfejlesztés |

MTI Hírek13 | MTI

Rig Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a nyilvános adatok szerint 2016 első felében 419 orvos, 259 szakdolgozó, 108 fogorvos és 23 gyógyszerész kérte ki a jó hírnévhez fűződő igazolást, azaz ennyien kívántak ebben az évben külföldön munkát vállalni. Mint mondta, elsősorban a középkorú orvosok választják, hogy az unió más tagállamaiban folytatják a szakmát.

A jobbikos politikus megjegyezte, a másik kategória az úgynevezett "fapados orvosoké", akik napi 2-3 műtéti napot vállalnak például Angliában, Németországban vagy Ausztriában, s annyit keresnek, mint itthon egy hónap alatt.

Ez azt jelzi, hogy a bérfejlesztés nem érte el igazi célját - összegzett Rig Lajos, aki a tájékoztatót egy "önkiszolgáló műtő" feliratú asztal mögött tartotta, amelyen eszközöket helyeztek el.

A képviselő egyúttal bírálta, hogy sajtóhírek szerint 59 év a házi gyermekorvosok átlagéletkora, s a következő években kiürülhetnek a praxisok. Hivatkozott arra is, hogy a Magyar Orvosok Szövetsége szerint az úgynevezett manuális szakmákból 30 százalék hiányzik, a szakképesítéssel rendelkező sebészek köréből 20 százalék.

egészségügy, egészségpolitika, bérfejlesztés

2016-11-30 10:58:23

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop