Hirdetés

Kétórás figyelmeztető sztrájk volt a romániai kórházakban

Kétórás figyelmeztető sztrájk volt a romániai kórházakban szerdán, az egészségügyben dolgozók többek között a szociális munkásoknak követeltek magasabb bért.

Románia, kórház, egészségügy, sztrájk |

MTI Hírek13 | MTI

Több romániai kórházban a sztrájk idején csak a sürgősségi eseteket látták el, illetve a szolgáltatások egyharmadát biztosították. Az egészségügyi szakszervezet szerint 70 ezer dolgozó vett részt a munkabeszüntetésben.

Azt követelték, hogy az idei béremelésekben a szociális munkások, a kórházak adminisztratív személyzete és a megyei közegészségügyi igazgatóságok dolgozói is részesüljenek. Emellett kérik, hogy a bérezési rendszer ne tegyen különbséget az érettségi utáni szakközépiskolát és az egyetemet végzett szociális munkások között, mert ugyanazokat a feladatköröket látják el.

Az egészségügyben dolgozók tavaly 25 százalékos béremelésben részesültek Romániában. Emellett az idén két olyan rendelet lépett hatályba, amely főként az egészségügyi bérek közötti igazságtalanságokat számolta fel, megemelve a dolgozók egy részének a bérét. A szakszervezetek azt kérik, hogy e két rendelet is vonatkozzon valamennyi egészségügyi dolgozóra.

Az érdekvédelmi szervezetek október 31-ére általános sztrájkot helyeztek kilátásba. A tiltakozások szeptember végén kezdődtek, azóta a résztvevők hetente sztrájkőrséget álltak különböző minisztériumok előtt.

Románia, kórház, egészségügy, sztrájk

2016-10-20 19:57:24

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop