Hirdetés

Küldöttközgyűlés helyett orvosgyűlést tart a MOK felügyelőbizottsága

Nem küldöttgyűlést, hanem csak orvosgyűlést tartanak február 8-án, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos felügyelőbizottsága (fb) ugyanis változtatni volt kénytelen korábbi döntésén - mondta el Bánki Magdolna, az fb elnöke csütörtökön az MTI-nek.

orvosgyűlés, MOK, Magyar Orvosi Kamara, egészségpolitika |

MTI Hírek11

Korábban az elnök arról tájékoztatott, hogy a február 8-ára összehívott rendkívüli országos küldöttközgyűlésen a Magyar Orvosi Kamara elnökségének visszahívását kezdeményezi. Erre a lépésre azért van szükség - indokolták -, mert az fb szerint több ponton is sérül a kamara jogszerű működése, az elnök és az elnökség továbbra sem tisztázta a gazdálkodás ellenőrzése során felmerült visszásságokat, folyamatosan ellehetetleníti a felügyelőbizottság munkáját, és rossz hírét kelti az orvosok körében.

Bánki Magdolna abszurdnak nevezte a fb és a kamara között kialakult helyzetet, azt mondta, hogy az ellenőrzött minősíti az ellenőrző tevékenységét, mert azok rá nézve terhelőek.

Az fb-elnök csütörtöki nyilatkozata szerint a február elejére tervezett küldöttgyűlést ebben a formában technikai okok miatt nem tartják meg, a gyűlés csak tájékoztató jellegű lesz, a megjelenteket szeretnék a kialakult helyzettel megismertetni. Hozzátette: ezen az összejövetelen semmilyen jogi lépést nem tesznek, hivatalos döntés nem fog születni.

Minden lehetőséget kihasználnak, hogy a feltárt problémákról tájékoztassák az orvosokat, "mert ezeket a dolgokat nem lehet a szőnyeg alá söpörni" - fogalmazott.

Éger István, a kamara elnöke január végén azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a kamara elnöksége és a területi szervezetek tanácsa már jóval korábban határozott arról, hogy február 15-ére alapszabályszerűen küldöttközgyűlést hívnak össze, amelynek napirendjén a felügyelőbizottság visszahívása és az alapszabály módosítása szerepel. Az elnök szerint az általuk február közepére tervezett küldöttközgyűlés időpontja már tudható volt, vélhetően az fb ezért választott korábbi időpontot az általa kezdeményezett ülésre.

orvosgyűlés, MOK, Magyar Orvosi Kamara, egészségpolitika

2014-02-06 13:25:25

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop