Hirdetés

LMP: a kormány végre kezdjen neki az egészségügy reformjának!

A Lehet Más a Politika (LMP) arra szólítja fel a kormányt, hogy végre kezdjen neki az egészségügy reformjának, és ne meneküljön a nyilvánvalóan politikai kockázatot rejtő intézkedésektől.

egészségügy, reform, egészségpolitika |

MTI Hírek13 | MTI

Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakszóvivője az MTI-nek pénteken azt mondta: egyre aggasztóbb az a "fejetlenség és porhintés", ami a budapesti kórházátalakítások körül zajlik.

"Felháborító, hogy hatévnyi tétlenség után még csak ott tart a kormány, hogy elismeri, szükség van a fővárosi ellátórendszer fejlesztésére" - tette hozzá.

Kifejtette: egyelőre mindössze annyi történt, hogy a kormány kijelölte a súlyponti kórházak lehetséges bázisait, de a fejlesztési koncepció és a megvalósíthatósági tanulmány még nem készült el. Így nem tudni, mely kórházak szűnnek meg és hova helyezik át az egyes osztályokat.

Ábrahám Júlia hozzátette, rögzítették, hogy a projektre 2017-ben maximum 50 milliárd forintot lehet költeni, ami nem jelent garanciát arra, hogy később újabb forrásokat biztosítanak majd.

A kormány szerinte úgy tesz, mintha néhány új kórházzal meg lehetne oldani az egészségügy problémáját, miközben az emberek ellátása érdemben nem javult.

Az LMP szerint világos és hosszú távú koncepcióra lenne szükség az ellátórendszer megújításáról, mert átgondolatlan beruházásoktól nem várható az egészségügy színvonalának érdemi javulása - közölte Ábrahám Júlia, aki ezen felül magasabb béreket, jobb munkakörülményeket és több anyagi forrást sürgetett.

egészségügy, reform, egészségpolitika

2016-08-16 17:24:58

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop