Hirdetés

Megállapodás született az egri kórház dolgozóinak járó cafeteria kifizetéséről

Három évre visszamenőleg 24 és fél havi cafeteriához, dolgozónként összesen kéthavi bérnek megfelelő összeghez jutnak hozzá az állami fenntartású egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet alkalmazottjai a csütörtök este Egerben született megállapodás értelmében - tájékoztatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) alelnöke pénteken az MTI-t.

Egri kórház, cafetéria, egészségpolitika |

MTI Hírek13 | MTI

Székely Tamás közleményében felidézte: az érdekvédelmi szervezetek kezdetben öt munkavállaló nevében perelték a kórházat. A több jogi fórumot megjárt ügyben a korábbi döntésekkel egybehangzóan idén januárban a Kúria is a dolgozók javára döntött: ki kell fizetni a visszatartott juttatást. A kórház az öt pernyertesnek át is utalta az összeget, a többi csaknem 1495 dolgozó esetében viszont vitatta a jogosságot.

Miután azonban 700 dolgozó nevében újabb pert készült indítani a szakszervezet, a kórház fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) tárgyalni kezdett az elmaradt juttatás mértékéről, amely ekkorra már összesen csaknem félmilliárd forintra rúgott.

A szakszervezeti vezető közlése szerint a fenntartó összesen 6 és fél havi béren kívüli juttatást akart elismerni, amelyet át is utalták minden dolgozónak. A további tárgyalásoknak köszönhetően a csütörtöki megállapodás értelmében az intézmény újabb 18 havi cafeteria kifizetésére vállalt kötelezettséget. Kilenc hónapra szóló juttatást még az év végig, a másik kilencet pedig 2017. január 1-je és október 31-e között fogja kiegyenlíteni az intézmény.

Az ÁEEK pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmaradt cafeteria kifizetéséről rendelkező kollektív megállapodást a kórház, az Egri Ápolási Szakszervezet, az MASZSZ, valamint a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete írta alá.

Egri kórház, cafetéria, egészségpolitika

2016-10-14 15:50:00

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop