Hirdetés

Megfáradt, túlterhelt orvosok az USA-ban

Az Egyesült Államokban az alapellátásban dolgozó orvosok túlterheltnek érzik magukat, és közel a felük tervezi, hogy kevesebb beteget vállal, vagy teljesen hátat fordít a pályának, olvasható egy felmérésben. A 12 ezer megkérdezett általános orvos 60 százaléka nem ajánlaná senkinek az orvosi hivatást.

orvos, túlterheltség |

InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.

Az amerikai orvosok alapítványának felmérése újabb bizonyíték arra, hogy kevés a belgyógyász illetve családorvos az Egyesült Államokban, szakorvosból pedig túlképzés folyik.

Az egészségügyi reform kérdése fontos helyet foglal el mind a Kongresszus mind a megválasztott elnök, Barack Obama prioritási listáján, és az orvosok folyamatosan lobbiznak azért, hogy csökkentsék terheiket.

A 12 ezer válaszadó reprezentáns mintának tekinthető, és az orvosok 78 százaléka véli úgy, hogy kevés az alapellátásban dolgozó kolléga.

A megkérdezettek több mint 90 százaléka azt mondta, hogy az elmúlt három évben megnőtt a papírmunkával töltendő idő, 63 százalék szerint emiatt kevesebb időt tudnak tölteni a betegekkel. Az orvosok 11 százaléka nyugdíjba vonul, 13 százalékuk pedig más állás után néz. 20 százalék kevesebb beteget akar vállalni, további 10 százalék részmunkaidőben kívánja ellátni az orvosi teendőket.

Az orvosok 76 százaléka állította, hogy „teljes gőzzel” vagy „túl sokat” dolgozik, és „túlterhelt”.

Reuters
orvos, túlterheltség

2008-11-18 21:39:50

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop