Hirdetés

OBDK-ajánlás az egészségügyi dokumentáció másolási költségére, nyomtatványaira

Ajánlást készített az egészségügyi dokumentáció másolási díjaira és a kikérése esetén alkalmazandó formanyomtatványra vonatkozóan az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

egészségügy, jog, egészségügyi dokumentáció |

MTI Hírek12

A központ kedden az MTI-vel azt közölte: betegjogi képviselői segítségével felmérte a hazai kórházak előírásait, és megállapította, hogy az egészségügyi szolgáltatók egymástól jelentősen eltérő gyakorlatot alkalmaznak az egészségügyi dokumentáció másolásával, valamint a másolatot tartalmazó CD/DVD-felvételek kiadásával kapcsolatban felmerülő díjak számítása során.

Ezért az OBDK - a Magyar Kórházszövetség együttműködésével - a másolási díjakra ajánlást, valamint a másolat kikérése során alkalmazható formanyomtatványra mintát készített, amelyet elküldött a kórházaknak, a járóbeteg-ellátóknak és elérhetővé tett a honlapján.

Magyarországon az egészségügyi dokumentáció megismeréséhez való jog, ezen belül a másolatkészítés joga szabályozott, de a másolás díjaira nincsenek rögzített előírások. Az OBDK célja az egységes ajánlással az, hogy az ország különböző pontjain azonos feltételekkel lehessen hozzájutni az egészségügyi dokumentációhoz, az egészségügyi szolgáltatók pedig a másolás reális költségeit tudják érvényesíteni.

egészségügy, jog, egészségügyi dokumentáció

2015-06-02 23:38:25

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop