Hirdetés

Ónodi-Szűcs Zoltán: a valós igényekhez kell igazítani az egészségügyet

A leendő egészségügyi államtitkár szerint a valós igényekhez kell igazítani az egészségügyet, ugyanis az ellátások igénybevétele jelenleg nem a lakossági szükségleteket, hanem az intézményrendszer érdekeit tükrözi - írta hétfői számában a Magyar Idők.

egészségügy, egészségpolitika |

MTI Hírek12

Ónodi-Szűcs Zoltán a lapnak adott interjújában azt mondta, hogy a kormány minden észszerű támogatást meg fog adni, hogy a valós igényekhez igazítsák az egészségügyet.

Szerinte sok minden más mellett a betegekkel való törődés az, ami ma a leginkább hiányzik az egészségügyből.

A lap közölte, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ eddigi főigazgatója egyelőre nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy milyen konkrét lépések várhatók a következő hetekben, hónapokban.

Ónodi-Szűcs Zoltán szerint a cél nem más, mint hogy a lakosság érdekei legyenek az elsődlegesek, az ellátórendszernek pedig az ő igényeikhez kell igazodnia. Újra kell gondolni ennek megfelelően az ellátási lánc minden elemét - nyilatkozta a lapnak.

Ónodi-Szűcs Zoltán kifejtette: előtérbe kell helyezni azokat a népegészségügyi programokat, amelyekkel bizonyíthatóan jelentős javulás érhető el a lakosság egészségi állapotában. Emellett - mint mondta - a krónikus ellátás újragondolásával is nagyon hamar fel kell készíteni az egészségügyet a lakosság gyorsuló elöregedésére.

egészségügy, egészségpolitika

2015-10-05 20:58:10

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop