Hirdetés

Semmelweis Egyetem: az intézmény megőrizte pozícióját

A Semmelweis Egyetem (SE) oktatási rektorhelyettese szerint az idei felvételi ponthatárokból egyértelműen látszik, hogy az egyetem megőrizte pozícióját, és a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az orvos- és egészségtudományi képzések terén.

oktatás, felvételi, Semmelweis Egyetem |

MTI Hírek13 | MTI

Hermann Péter az intézmény MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kiemelte: a Semmelweis Egyetem az első választása a hallgatók többségének. Országos szinten e képzések esetében itt a legmagasabb a bekerülési ponthatár, amit mindig befolyásol a felvételi nehézsége, de a jelentkezők száma is - tette hozzá, megjegyezve: a túljelentkezés háromszoros-négyszeres.

A rektorhelyettes kitért arra is, hogy a múlt évihez képest szinte minden képzésen emelkedtek a ponthatárok, és az orvos- és egészségtudományi területen a Semmelweis Egyetemen volt szükség a legtöbb pontra a bejutáshoz.

Az általános orvostudományi karon 441, a fogorvostudományi karon 437, a gyógyszerésztudományi karon 403 az idei ponthatár.

Az egészségtudományi karon a leendő gyógytornászoknak és dietetikusoknak volt szükségük a legtöbb pontra, 423-ra, illetve 396-ra - közölte.

A felvételi ponthatárok meghatározása után az egyetem öt karán szeptemberben összesen 1844 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait, közülük 1779-en államilag finanszírozott, míg 65-en költségtérítéses módon tanulnak majd.

oktatás, felvételi, Semmelweis Egyetem

2016-07-27 17:55:30

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop