Hirdetés

Szent László Kórház: nem hulladékégető, hanem ártalmatlanító berendezés van a telephelyen

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet egyik telephelyén nem hulladékégető, hanem hulladékártalmatlanító berendezés üzemel, amely egy zárt rendszerű fertőtlenítő - közölte az intézmény gazdasági igazgatója pénteken az MTI-vel. Ugyanezt erősítette meg a hulladék ártalmatlanítását végző cég.

Szent László Kórház, hulladékégető, ártalmatlanító berendezés, Egyesített Szent István és Szent László Kórház |

MTI Hírek13 | MTI

A kórház és a hulladék ártalmatlanítását végző társaság, a Septox Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft. arra reagált, hogy korábban Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, információi szerint veszélyes és biológiai hulladékokat égetnek a főváros IX. kerületében, Ferencváros közepén, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház mögött. Hardi Flóra, az ellenzéki párt ferencvárosi szervezetének elnöke arról beszélt, hogy az utóbbi időben gyakran fordult meg a kórházban, és látogatásai során lett figyelmes a létesítmény nagy kéményére, ezután kezdtek el nyomozni.

Kálmánné Juhász Ilona, a kórház gazdasági igazgatója közleményében azt írta: engedély alapján üzemelteti egy cég a berendezést, amelyben egyebek között használt gumikesztyűt, tűt, fecskendőt, infúziós és transzfúziós szereléket, kötszereket kezelnek. A kikerülő fertőtlenített hulladék kommunális hulladékként kezelhető.

Közölte továbbá, hogy a kémény a Szent László Kórház hőellátását biztosító gázkazánház kéménye.

A Septox Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Szabadai Viktor sajtótájékoztatóján elhangzottak "nagy része téves információn alapul".

Hangsúlyozták, hogy a Szent László Kórház területén a kilencvenes évek eleje óta nem működik hulladékégető mű.

Mint írták, a telephelyen 1994 óta egy veszélyes egészségügyi hulladékot ártalmatlanító berendezés működik, a környezetvédelmi hatóság hulladékgazdálkodási engedélyével. Kiemelték, hogy a technológia zárt rendszerű, káros anyagot nem bocsát ki.

A cég közleményében kitért arra is, hogy a telephelyen a berendezés üzemelésének több mint húsz éve alatt nem történt környezetszennyezés.

Szent László Kórház, hulladékégető, ártalmatlanító berendezés, Egyesített Szent István és Szent László Kórház

2016-06-10 19:52:08

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop