Hirdetés

Teljes körű fogászati ellátást nyújt mozgásukban akadályozott betegeknek a rehabilitációs intézet

Teljes körű fogászati ellátást nyújt mozgásukban akadályozott betegeinek az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), a Semmelweis Egyetemmel (SE) közösen működtetett rendelő kialakítását a két intézmény saját erőből valósította meg - mondta Cserháti Péter, az OORI főigazgatója hétfőn, az intézményben.

egészségügy, ellátás, fogászati ellátás, rehabilitációs intézet |

MTI Hírek12

Az ebből az alkalomból mondott köszöntő beszédében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere rámutatott arra, hogy az elmúlt öt évben a rehabilitáció területén 21,3 milliárd forint uniós fejlesztési forrást használtak fel.

Hangsúlyozta azt is, fontos nemzetstratégiai kérdés, hogy akik a sérülésük után visszatérhetnek a munka világába, azok ezt minél jobb állapotban megtehessék. A miniszter kiemelte, hiánypótló beruházásról és együttműködésről van szó a most átadott fogászati rendelő kialakításával.

Kivovics Péter, az SE Fogászati és Szájsebészeti Országos Intézetének igazgatója arról beszélt, hogy a fogászati ellátáson túl az intézet munkatársai szintén egyedülálló szájhigiénés és fogászati egészségnevelést is megkezdenek az intézményben kezelt, rehabilitált betegek körében.

Cserháti Péter beszámolt arról is, hogy az OORI-ban további fejlesztések zárulnak le a közeljövőben. A főigazgató elmondta, a kómás, vegetatív állapotú betegeknek egy nyolcágyas, illetve a súlyos gerincvelősérültek ellátását szolgáló tízágyas részleget adtak át, illetve tervezik a nem rehabilitálható agysérültek ápolási osztályát is kialakítani.

E fejlesztéseken kívül a tervek között szerepel egy óvoda és egy nővérszálló kialakítása is az intézet területén, továbbá egy autógyárral közös együttműködés is, amelynek keretében olyan munkahelyek jönnének létre az autógyárban, ahol akadályozott emberek is dolgozhatnak majd.

Az OORI-ban működő fogászati rendelő kialakítása ötmillió forintba került.

egészségügy, ellátás, fogászati ellátás, rehabilitációs intézet

2015-10-19 16:11:25

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop