Hirdetés

Több mint kétezer-hétszázszor segítettek a balatoni elsősegélynyújtók

Egy életmentést hajtottak végre és 2710 sérülést láttak el idén a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat önkéntesei. A legtöbb feladatot a kagylók okozta sérülések adták nekik - tájékoztatta a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-t.

elsősegély, Balaton, balatoni elsősegélynyújtó szolgálat |

MTI Hírek13 | MTI

A szervezet idén indította el tizedszer a szolgálatot. A szolgálatban rész vevő csaknem háromszáz fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el tizenkét Balaton-parti település tizennyolc strandján, július 1. és augusztus 20. között.

A leggyakoribb gondol közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés, valamint a különböző sportsérülések és rosszullétek.

A szolgálat ötödik munkanapján a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonmáriafürdőn újraélesztettek egy 25 éves férfit - írták. A két legeseménydúsabb nap július 2. és 27. volt, mindkét szolgálati napon 121 alkalommal fordultak strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. Ezen a nyáron Balatonfenyves központi strandján keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ott 395 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára - olvasható a közleményben.

A szolgálat 2007-es indulása óta 33 351 esetet láttak el a vöröskeresztesek és ötször történt közvetlen életmentő beavatkozás.

Hozzátették: az idei tapasztalatok is azt mutatják, hogy a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat munkájára nagy szükség van, ezért jövőre emelt létszámmal szeretné megvalósítani a programot a Magyar Vöröskereszt.

Ezt a célt szolgálja az a kampány is, amelyet még júliusban indítottak Nekünk a Balaton az életünk címmel. A karitatív szervezet 33 kiemelt balatoni vendéglátóhely és pincészet asztalára különleges étlapot helyezett ki, amelyen a vendégek a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat munkájáról tájékozódhatnak, és felfrissíthetik újraélesztéssel kapcsolatos ismereteiket.

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés