Hirdetés

Fiatalító csokoládé

A bőr öregedését gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokoládéból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrét a 30 évesek szintjére „fiatalítani”.

öregedés, astaxanthin, polifenol, Esthechoc, fiatalító csokoládé |

InforMed Hírek13   InforMed | MTI


A brit szakemberek azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett termék lassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését. Az Esthechoc nevű csokoládé fokozza az antioxidáns szintet és serkenti a vérkeringést, megelőzi a ráncok kialakulását és fiatalosan, bársonyosan tartja a bőrt.

A 7,5 gramm csokoládé szelet annyi astaxanthint - az egyik legerősebb antioxidáns - tartalmaz, amennyi egyetlen szelet alaszkai lazacban van, és annyi kakaó polifenolokat, mint 100 grammnyi fekete csokoládé. Ezek a szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segítik a szervezetet.

Az önkéntesekkel végzett próbákból kiderült, hogy négy heti fogyasztás után a résztvevők vérében kevesebb gyulladásra utaló jel volt, és serkentette a bőr vérellátását.

„Ugyanazt az antioxidánst használjuk, amely az aranyhal arany színében szerepet játszik és a flamingókat rózsaszínűen tartja” - idézte Ivan Petyaevet, a Cambridge-i Egyetem egykori kutatóját, a Lycotec biotech cég alapítóját a The Daily Telegraph.

Mivel egy szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, készítői szerint még cukorbetegek számára is biztonságos.

Az árat még nem fedték fel, csak azt, hogy a szigetország sarki boltjaiban nem fogják forgalmazni. Az újdonságot jövő hónapban mutatják be a Global Food Innovation Summit-on Londonban.

The Telegraph

öregedés, astaxanthin, polifenol, Esthechoc, fiatalító csokoládé

2015-02-22 13:41:25

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop