Hirdetés

Lélegeztetőgépek leállása miatt nyolc kisgyerek meghalt egy pakisztáni kórházban

Nyolc kisgyermek vesztette életét egy pakisztáni kórház intenzív osztályán, miután technikai hiba miatt leálltak a lélegeztetőgépek - jelentette kedden a pakisztáni sajtó.

Pakisztán, lélegeztetőgép, halál, bulvár |

MTI Hírek11

A Capital TV nevű helyi televíziós csatorna közölte, hogy a Pakisztán keleti részén fekvő Vehari városának közkórházában a kedd reggeli órákban kiürültek a lélegeztetőgépeket működtető oxigénpalackok, és a berendezések leálltak.

Az áldozatok hozzátartozói a történtek miatt kifogást emeltek az egészségügyi intézménynél. A Pandzsáb tartományban lévő kórház igazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a betegek halála természetes úton történt, mivel az üres oxigénpalackokat azonnal lecserélték.

A tartományi kormányzó magyarázatot kért az esetre a helyi egészségügyi szervektől, akik vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

A világ országai közül Pakisztánban az egyik legmagasabb a gyermekhalandósági ráta, aminek elsődleges oka szakértők szerint a megfelelő kórházi berendezések hiánya és a szülők gondatlansága.

A Save the Children nevű nemzetközi gyermekvédő szervezet adatai szerint Pakisztánban évente 200 ezer csecsemő már a születését követő első hónapban meghal.

Pakisztán, lélegeztetőgép, halál, bulvár

2014-09-09 23:19:19

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop