Hirdetés

Átalakul az irodahasználat, egyre gyakoribb az íróasztal megosztás és a távmunka

Átalakul az irodahasználat Európában, míg tavaly a megkérdezett európai cégek 49 százaléka akart olyan irodát bérelni, amelyben minden alkalmazottjának jutott egy külön íróasztal, idén ez az arány 34 százalékra csökkent - közölte a CA Immo régiós ingatlan befektető csütörtökön az MTI-vel.

íróasztal megosztás, munka, távmunka, irodahasználat |

MTI Hírek11

A 12 európai város - köztük Berlin, Bécs és Budapest - 713 megkérdezett cége közül egyre több térne át rugalmas munkahelyi modellre, amilyen az íróasztal megosztás (desk sharing) és a távmunka.

A vállalkozások 78 százaléka azonban továbbra is a hagyományos megoldást választja, Budapesten pedig a megkérdezettek 81 százaléka ragaszkodik az egy munkatárs - egy asztal modellhez. A megosztott íróasztal használatra csak 11 százalék szavazott, míg a távmunkával mindössze 2 százalék kalkulált.

A felmérésből kiderült, hogy a bérlőknek csak 6-8 százaléka keres zöld minősítésű irodát, és továbbra is a helyszín a meghatározó 90 százalékuknál, ugyanakkor a válaszadók több mint fele a bérleti díj alapján dönt (a kérdésre több választ is lehetett adni).

A szolgáltatások közül legtöbb bérlő - 57 százalék - az éttermet hiányolta, ezt követi a központi recepció (54 százalék) majd a központi postázó és a gyerekfelügyelet, ha az adott irodaházban éppen nem volt elérhető. Túlnyomó többségük azonban nem fizetne külön díjat ezekért a szolgáltatásokért.

íróasztal megosztás, munka, távmunka, irodahasználat

2014-04-24 18:49:40

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop