Hirdetés

Divatos ennivalók

Számtalan táplálkozási trend bukkan fel nap mint nap, némelyik egészséges, de több egyenesen ártalmas is. Az alábbiakat érdemes fogyasztani, mert egyszerűek, hasznuk természetességükben rejlik.

étel, diéta, divat |

InforMed Hírek12   InforMed | Dobos, L.


Magvak, diófélék

Régóta ismert, hogy a diófélék fogyasztása egészséges, hasonlóképpen a különféle olajos magvak is: a tökmag, kendermag, lenmag, szezám- és napraforgómag. Tele vannak antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és fehérjékkel. Értékessé teszi a magvakat az is, hogy változatosan fogyaszthatók: őrölve turmixba, összetörve salátára, süteményekre szórva.

Csírázott magvak

A magcsíra minden fontos tápanyagot tartalmaz, ami az új növény kifejlődéséhez szükséges, nem csoda, hogy fogyasztása is kívánatos. A csírázáshoz enzimek szükségesek, hogy a fejlődő növény fel tudja dolgozni a keményítőt, így az emberi szervezet számára is könnyebben emészthető.

Tej helyett

Sokan kevesebb tejterméket fogyasztanak, melyeket inkább növényi származékokkal helyettesítenek. Ilyenek a kókusztej, a mandulatej vagy a szójatej, de készítenek tejet kender- és lenmagból, zabból és rizsből is.

Dúsított élelmiszerek

Számos élelmiszert dúsítanak aminosavakkal, vitaminokkal. Fogyasszuk inkább a természet ajándékait, ilyenek a cékla, az áfonya, a vadmeggy, a paradicsom és a keserű csokoládé.

Szokatlan kombinációk

Divatos lett a gyümölcsturmixhoz spenótot vagy kelt hozzáadni, és a kreativitásnak nincs határa. Gondoljunk csak a répatortára, paradicsomfagylaltra, padlizsános kekszre, spenótos brownie-ra, de ide sorolhatjuk a chilis vagy wasabis csokoládét is.

Forrás: Health

étel, diéta, divat

2014-05-12 10:59:22

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop