Elég a kifogásokból!

Végre feledkezzünk el a különféle kifogásokról, hogy ledobhassuk azt a pár kilót, a leszokjunk a gyorséttermekről és jó formába hozzuk magunkat.

fogyókúra, diéta, egészséges táplálkozás, gyorsétterem | InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.
Az alábbi kifogások ellen vegyük fel a harcot:

Túl fáradt vagyok ahhoz, hogy mozogjak, eddzek

Ha azt sugalljuk a szervezetnek, hogy túl fáradt a mozgáshoz, a visszacsatolási hurok révén az energiatermelésünk valóban esni fog. Ha viszont az közöljük vele, hogy gyalogolni kell, a szervezetünk megtermeli a napi mozgáshoz szükséges energiát. Programozzuk be szervezetünket az egészséges viselkedésre.

Rossz szakács vagyok, ezért gyakran eszem étteremben

Ha mindenképpen muszáj, akkor se menjünk éhesen étterembe. Ha három diót elrágcsálunk és megiszunk egy nagy pohár vizet, kevésbé leszünk éhesek. A dióban levő egészséges zsiradék ráadásul olyan láncreakciót indít el, ami lelassítja a gyomor ürítésének ütemét, így hamarabb érezzük a teltséget. Kenyér helyett kérjünk friss zöldséget.

Fáj a lábam, nem tudok gyalogolni.

Ha fáj az ember lába, valóban nem kíván sétálni, de a mozgás mindenképpen ajánlatos. A testedzés során endorfinok szabadulnak fel, ezeknek a neurotranszmittereknek fájdalomcsillapító hatásuk van. Próbáljuk ki tehát az úszást vagy a kerékpározást, de azért nézessük meg, miért fáj a lábunk.

Állandóan úton vagyok, közben be kell valamit kapnom.

Ne menjünk étterembe, inkább vigyünk magunkkal egészséges nassolnivalót, diót, felvágott almát vagy répát.

Yahoo.com
| fogyókúra, diéta, egészséges táplálkozás, gyorsétterem
2012-06-11 08:42:36


Már tudjuk, miért jó a fokhagyma

Kutatók között széles körben elterjedt nézet, hogy a fokhagyma ízét és illatát adó szerves összetevője, az allicin a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa.


Megint a vörös húsok…

A növényi eredetű fehérjék nagy mennyiségű fogyasztása csökkentheti, míg az állati fehérjék, különösen a vörös húsok fogyasztása növelheti a halálozás kocká...


A telített zsírok fokozzák a halálozást

A telített zsírok fogyasztása a halálozás kockázatának növekedésével függ össze egy nagy létszámú, hosszú távú kutatás szerint.


Tények és tévhitek a tojásról

A valaha kiátkozott tojást, úgy tűnik, visszafogadhatjuk kegyeinkbe. Örömhír ez a tojást kedvelők számára, akik eddig úgy tudták, ártanak egészségüknek, ha fogyasz...


A méz

Ki ne álmodna arról, hogy egyetlen kanállal közel 200-féle értékes, életfontosságú tápanyagot vegyen magához, és közben még élvezettel csettintsen is a nyelvével? ...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^