Elég a kifogásokból!

Végre feledkezzünk el a különféle kifogásokról, hogy ledobhassuk azt a pár kilót, a leszokjunk a gyorséttermekről és jó formába hozzuk magunkat.

fogyókúra, diéta, egészséges táplálkozás, gyorsétterem | InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.
Az alábbi kifogások ellen vegyük fel a harcot:

Túl fáradt vagyok ahhoz, hogy mozogjak, eddzek

Ha azt sugalljuk a szervezetnek, hogy túl fáradt a mozgáshoz, a visszacsatolási hurok révén az energiatermelésünk valóban esni fog. Ha viszont az közöljük vele, hogy gyalogolni kell, a szervezetünk megtermeli a napi mozgáshoz szükséges energiát. Programozzuk be szervezetünket az egészséges viselkedésre.

Rossz szakács vagyok, ezért gyakran eszem étteremben

Ha mindenképpen muszáj, akkor se menjünk éhesen étterembe. Ha három diót elrágcsálunk és megiszunk egy nagy pohár vizet, kevésbé leszünk éhesek. A dióban levő egészséges zsiradék ráadásul olyan láncreakciót indít el, ami lelassítja a gyomor ürítésének ütemét, így hamarabb érezzük a teltséget. Kenyér helyett kérjünk friss zöldséget.

Fáj a lábam, nem tudok gyalogolni.

Ha fáj az ember lába, valóban nem kíván sétálni, de a mozgás mindenképpen ajánlatos. A testedzés során endorfinok szabadulnak fel, ezeknek a neurotranszmittereknek fájdalomcsillapító hatásuk van. Próbáljuk ki tehát az úszást vagy a kerékpározást, de azért nézessük meg, miért fáj a lábunk.

Állandóan úton vagyok, közben be kell valamit kapnom.

Ne menjünk étterembe, inkább vigyünk magunkkal egészséges nassolnivalót, diót, felvágott almát vagy répát.

Yahoo.com
| fogyókúra, diéta, egészséges táplálkozás, gyorsétterem
2012-06-11 08:42:36


Honnan tudjuk, hogy tényleg bio a bio?

Divatos a bio termékek fogyasztása, és jogosan, mert sokan próbálnak minél kevesebb mesterséges adalékot, illetve vegyszert bejuttatni a szervezetükbe.


Tápláló, de nem hizlaló falatok

Éhség ellen sokan elrágcsálnak egy zellerszárat, de ez az egyébként egészséges megoldás gyakran a visszájára fordul, mert nem elegendő ahhoz, hogy valamivel később n...


Miért ajánlatos sok rostot fogyasztani?

A legtöbb embernek fogalmuk sincs, hogy mennyi rostot tartalmaznak azok az ételek, amiket elfogyaszt. Mégis sokaknál az adag duplájára lenne szükség.


Egészséges zöldségek télen is

Télen sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekről és gyümölcsökről. Néhány ötlet az étrend színesítésére, változatossá tételére:


Már tudjuk, miért jó a fokhagyma

Kutatók között széles körben elterjedt nézet, hogy a fokhagyma ízét és illatát adó szerves összetevője, az allicin a világ egyik legelterjedtebb antioxidánsa.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^