Hirdetés

Túlsúlyosok, fogyni vágyók, diabéteszesek figyelem!

Van egy jó receptje? - Harmadszor írt ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk ezúttal is a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól.

elhízás, túlsúly, fogyás |

InforMed Hírek13   InforMed


Pályázatunk idén is több egy sima receptversenynél, hiszen nemcsak az amerikai, a magyar lakosság is egyre jobban hízik. Szomorú tény, hogy a túlsúly/elhízás a hazai felnőtt lakosság 60%-át érinti, a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt pedig a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik!

Sajnos nemcsak akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk, hanem eszünk örömünkben, eszünk bánatunkban, eszünk, ha mérgesek vagyunk. Nem vesszük figyelembe, hogy bár a legtöbb élettani funkciónk csökken az öregedéssel, az étvágyunkra ez nem igaz, az inkább fokozódik.

Ráadásul az évek múlásával az anyagcserénk is lassul, kevesebb kalóriát égetünk el. Ha ugyanazt esszük 40 és 60 éves korunkban, hatvan körül ugyanattól az ételmennyiségtől elhízunk a kisebb energia leadás miatt.

Ezért olyan testsúlycsökkentő, illetve testsúlymegőrző ételek receptjeit keressük, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek, például a diabétesz egyensúlyban tartásához is.

Pályázati kiírás

Pályázhat minden nő és természetesen férfi, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók, és ismer, használ olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők.

Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is! Keressük a legfinomabb és a legegészségesebb ételeket!

Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, valamint automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének megjelentetéséhez!

Az elbírálás szempontjai:
  • az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfeleljen, mégis vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait,
  • növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett,
  • minél kevesebb sót tartalmazzon,
  • felesleges kalóriától mentes legyen,
  • könnyen és gyorsan elkészíthető legyen,
  • ne legyen költséges,
  • a receptek hozzávalóit 4 főre kérjük megadni,
  • a recept után kérjük, írja le a sütés-főzés során használt fűszer, összetevő / összetevők/ pozitív hatásait, és egyéb érdekességeket, amit fontosnak tart, az ön által készített ételről!
  • várjuk az ételről készített fotót, ennek hiányában érvénytelen a pályázat!
A zsűri tagjai - Akik elbírálják az önök receptjeit

A zsűri elnöke: Dr. Bedros J. Róbert professzor, a MOMOT elnöke

Társelnök: B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke

A zsűri tagjai:
Antal Emese dietetikus
Dr. Audikovszky Mária lipidológus
Dr. Borbényi Erika klinikai főorvos a KKT alelnöke
Csongrádi Kata színésznő a KKT elnökségi tagja
Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója,
G. Németh György, a Napidoktor főszerkesztője
Kovács Györgyné Katalin főszakács Hévíz
Dr. Pados Gyula a MOMOT főtitkára,
Dr. Simonyi Gábor centrumvezető főorvos

Nyeremények

A nyertes 3 napos wellness hétvégén vehet részt partnerével együtt Hévízen, a további díjazottak vércukormérőt kapnak, illetve könyvjutalomban részesülnek.

Ha kedvet kapott a versenyzéshez, kérjük, a pályázatokat e-mailben a következő címre küldje: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

A Kor Kontroll Társaság honlapján folyamatosan megismerkedhet a versenyen részt vevő receptekkel. Reméljük egyre többen csatlakozzanak azoknak a táborához, akik egészséges receptjeikkel saját maguk is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél kevesebb érrendszeri betegség, kettestípusú cukorbetegség, magas koleszterinszint, vagy éppen ezek kockázatát növelő túlsúly alakuljon ki családjukban, környezetükben.

Beküldési határidő: 2015. január 30.

Főzzön Ön is másképpen családja és gyermekei egészségéért!

Ízelitőként pdf-ben egy már versenyben lévő recept: Martinka Diána - Céklás-almás muffin

elhízás, túlsúly, fogyás

2015-01-06 00:04:32

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop