Hirdetés

Semmit nem ér

Nem előzhető meg az agyműködés romlása a halolajos, omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítőkkel egy öt éven át tartó amerikai klinikai vizsgálatban, melyben csaknem négyezer idős ember vett részt. A vizsgálat eredményeit a Journal of Medical Association (JAMA) című szakfolyóiratban közölték.

omega-3, halolaj, kapszula, étrendkiegészítő |

InforMed Hírek13   InforMed | MTI


A halolaj gazdag omega-3 zsírsavakban, és kimutatták, hogy a rendszeresen lazacot, tonhalat, laposhalat fogyasztók látása, szív és agyműködése egészségesebb, mint azoké, akik sosem esznek effélét. A halolaj tartalmú gél kapszula azonban nem rendelkezik ugyanezekkel az előnyökkel.

Az új vizsgálatot sárgafolt degeneráció okozta időskori látásromlásban szenvedő betegekkel végezték. Az átlagosan 72 éves résztvevők 58 százaléka volt nő. Véletlenszerűen választották ki azokat, akik hatóanyag nélküli szert, azaz placebót kaptak, a többiek kétféle omega-3 zsírsavat tartalmazó gélt szedtek.

Memória- és más, kognitív működést vizsgáló teszteket végeztettek el velük a kutatás elején, ezeket megismételték kettő, majd négy évvel később.

A placebót és az omega-3-tartalmú gélt szedők eredményei nem mutattak különbséget.

omega-3, halolaj, kapszula, étrendkiegészítő

2015-08-27 21:35:22

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop