Hirdetés

Immunerősítő téli saláták

Az alábbiakban bemutatott, télen is kapható nyers zöldségekből készült könnyű saláták vitamindúsak, energiaszegények. Az ízek harmóniáját a pikáns öntetek adják.

Répás zellersaláta

immunrendszer, diéta, étrend, ételrecept |

Gyógy-ír   Kisalföld

Az alábbiakban bemutatott, télen is kapható nyers zöldségekből készült könnyű saláták vitamindúsak, energiaszegények. Az ízek harmóniáját a pikáns öntetek adják. Répás zellersaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 db közepes zellergumó, 5 dl víz, 1 ek. ecet, 2 db közepes sárgarépa, 20 dkg gépsonka, 2 ek. kapribogyó, 2 ek. búzacsíra.

Elkészítése: a zellert meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy mély tálba tesszük és felöntjük annyi ecetes vízzel, hogy ellepje. A megtisztított répát és sonkát is vékony csíkokra vágjuk. A zellerről leöntjük az ecetes vizet, összekeverjük a répával, a sonkával, a kapribogyóval és a búzacsírával. Ezután a jól elkevert öntettel meglocsoljuk a salátát.

Az öntethez: 1 dl kefir, 1 dl majonéz, fél citrom héja és leve Joghurtos zöldsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg Azték mirelit zöldség, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 2 db csemegeuborka, fél csomag zellerlevél, fél csomag snidling.

Az öntethez: 2 dl joghurt, fél kk. őrölt kömény, fél kk. bors, só, kevés cukor.

Elkészítése: az Azték mirelit zöldséget enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lehűtjük. A megmosott paradicsomot, zöldpaprikát és a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk. Apróra vágjuk a zellerlevelet is. A zöldségeket egy salátástálba tesszük. Az öntethez a joghurttal elkeverjük a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és ráöntjük a zöldségekre. A tetejét zellerlevéllel, apróra vágott snidlinggel megszórjuk Vitaminsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 2 db alma, 1 db lilahagyma, 5 dkg apróra vágott dió, 3 db tojás, 3 ek. majonéz, 3 ek. szójaolaj, fél citrom leve, 1 cs. petrezselyemzöld, 2 szál zeller, 1 db enyhén csípős paprika, 5-6 szem olajbogyó, só, bors.

Elkészítése: a burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és megfőzzük. Az almát szintén felkockázzuk, meglocsoljuk a citromlével. A lilahagymát, zöldpaprikát, a megfőzött kemény tojásokat vékony cikkekre vágjuk. Az alapanyagokat egy tálba helyezzük, a majonézzel és a szójaolajjal összekeverjük, hozzáadjuk az olajbogyót, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, zellerlevéllel, dióval. Sóval, borssal ízesítjük. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

immunrendszer, diéta, étrend, ételrecept

2002-07-18 14:03:38

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop