Hirdetés

Hajnalban már gyenge fagyra, de nappal akár 25 fokra is készülni kell a hétvégén

Október első napjaiban a hajnali órákban már gyenge fagyra is készülni kell. Ezzel együtt túlnyomóan napsütéses idő lesz, s akár 25 Celsius-fokos meleg is lehet még a hétvégén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

időjárás, előrejelzés |

MTI Hírek12

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön helyenként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1-7 fok között valószínű, de helyenként talajmenti fagy, a fagyzugos területeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17-21 fok között alakul.

Szombaton reggel foltokban ködre kell számítani. Napközben kezdetben országszerte napos idő várható, de délutántól a Dunántúlon néhol zápor is előfordulhat. Északnyugaton a szél is megerősödhet. A leghidegebb órákban általában 3-8 fok lehet, de néhol gyengén fagyhat kétméteres magasságban is, talajmenti fagy pedig nagyobb területen lehet. A nappali maximumok várhatóan 19.23 fok között alakulnak.

Vasárnap kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő várható, majd délután a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és arrafelé néhol zápor is előfordulhat. A Dunántúlon helyenként erős széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet általában 6-12 fok lehet. Napközben 21-25 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

időjárás, előrejelzés

2015-10-01 17:47:53

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop