Hirdetés

A gének és az első szexuális kapcsolat

Nem csak a családi háttér és a személyiség, hanem a gének is szerepet játszanak abban, hogy a fiatalok mikor lépnek szexuális kapcsolatra.

szex, első szexuális kapcsolat, DNS, genetika |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


A Cambridge-i Egyetem kutatói több mint 380 ezer ember DNS-ét elemezve kimutatták, hogy a gének hatással vannak a pubertás kor kezdetére, az első szexuális kapcsolat idejére és az első szülésre is. Köztudott, hogy a családi stabilitás, a kortársak nyomása és a személyiség típusa hatással van arra, hogy a tinédzserek korán vesztik-e el szüzességüket vagy várnak vele felnőtt korig. A gének hatással vannak a pubertás kezdetére, vagy arra, hogy az adott személy hajlamos-e kockázatvállalásra.

A szexuális érettség átlagos kora mindkét nem esetében száz év alatt jelentősen csökkent az 1880-as 18 évvel szemben 1980-ban 12,5 évre - írták a kutatók, akik ezt a jobb táplálkozással, a gyermekek nagyobb testalkatával és a hormonális változásokkal magyarázták.

A kutatócsoport egy brit egészségügyi felmérés több mint 125 ezer résztvevőjének génjeit elemezte, és kapcsolatot talált 38 génváltozat és az első szexuális kapcsolat időpontja között. Egybevetették az adatokat 241 ezer izlandi és 20 ezer amerikai adataival.

Megállapították, hogy a genetikai tényezők hatása állandó maradt az 1950-es és az 1980-as évek között, ami azt mutatja, hogy a genetikai tényezők szerepet játszanak a kulturális és társadalmi magatartásban is, mint például az első gyermek születésének időpontja, és a gyermekek száma.

szex, első szexuális kapcsolat, DNS, genetika

2016-04-20 20:44:55

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop