A nő vörösben

Ha egy nő vörös ruhát vesz fel a randevúra, több figyelmességre számíthat partnerétől, aki ilyenkor bőkezűbbnek is bizonyul. A rochesteri egyetem kutatóinak vizsgálata alátámasztja a korábbi bizonyítékokat, amelyek kapcsolatot tételeznek fel a színek és a vonzerő között.

szex, vonzerő | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

A vizsgálatban megkérdezett férfiak azt mondták, több pénzt költenének a vörös ruhás nőkre, szemben a kékruhásakkal. Szakemberek szerint a vörös más fajoknál is a vonzerő, illetve a peteérés jelzése. A vörös hagyományosan a szerelem és a szexualitás színe, a Valentin-napi piros szívektől a vöröslámpás negyedekig.

A kutatók szerint vizsgálatuk egyértelműen bebizonyította, hogy a vörös színtől a férfiak hajlamosabbak a szerelemre, még ha csak tudatalatti szinten is. Az is kiderült, hogy több pénzt is lennek hajlandók rákölteni a vörös ruhában ábrázolt nőkre, drágább helyekre viszik őket szórakozni.

A vizsgálat során nőknek is megmutatták ugyanazokat a képeket, de ők nem találtak színfüggő különbséget a vonzerő rangsorolásakor.

Dr. Jo Setchell, a durhami egyetem antropológusa szerint a vörös a vér színe, és az állatok is ezzel jelzik a termékenységet. Vitatott, hogy a nők is jelzik-e valamilyen módon az ovulációt, egyes kutatások szerint a viselkedésük ilyenkor megváltozik.

A vörös ruha azonban, úgy tűnik, ettől függetlenül is nyerő a randevún.

BBC News

Megjelent: InforMed Hírek/6; 2008.

| szex, vonzerő
2016-02-02 20:32:51


A rossz házasság beteggé teszi a nőket

A feszült, problémákkal teli házasságban a nők gyakrabban szenvednek depressziótól és más pszichés problémáktól, de gyakoribbak náluk a testi panaszok is, például ...


Mi kell a nőnek?

Azt hiszi, már mindent tud a nőkről? Igen valószínű, hogy több dologban is alapvetően téved. Ennek oka az, hogy a legtöbb férfi saját magára van utalva ebben a kérdé...


Az állampolgárok szexuális életéért aggódik a svéd kormány

Nagyszabású tanulmányt készíttet a svéd kormány az ország állampolgárainak szexuális életéről, amely állítólag évek óta hanyatlik.


Szabad utat kap a melegházasság tiltását célzó román polgári kezdeményezés

Teljesíti a román alkotmány által előírt feltételeket az a polgári kezdeményezés, amely népszavazás útján alkotmányos szintre emelné a melegházasság tiltását - ...


Szex: tények és tévhitek

Mindenki tudja, hogy a legjobb, ha orvosától tájékozódik, mégis gyakran előfordul, hogy félelem, kényelmesség vagy esetleg az idő szorítása miatt az interneten keresü...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^