Hirdetés

Amit talán nem tudott a csókolózásról

A legtöbb kultúrában helye van a szerelmesek csókolózásának – és erre jó okuk van.

csók, csókolózás, partnerkapcsolat |

InforMed Hírek13   InforMed | Dobos, L.


A csókolózás segít a partnerkeresésben, és abban is, hogy a kapcsolat fennmaradjon, de van számos meglepő funkciója is, többek közt az egészséggel kapcsolatos előnyök. Lássuk a példákat!

Kellemes módja az immunerősítésnek

Már egy 10 másodperces nyelves csók során 80 millió baktérium kerülhet át az egyik ember szájából a másikéba. Ennek, bár kicsit meghökkentően hangzik, számos előnye van az immunrendszer, az ellenállóképesség erősítésében. Még a méhben fejlődő magzatnál is megakadályozhatja a citomegalovírus fertőzést.

Ő az!

A nők szerint az ovulációhoz közeli időpontban, amikor nagyobb a teherbeesés valószínűsége, a szerelmes csókolózás nagyon fontos. Ennek a partner felismerésében, felmérésében van értelme,.

Növeli a libidót

Bár felmérések szerint mindkét nem élvezi a csókolózást állandó partnerével, a férfiak az alkalmi partnerekkel is. Egy elmélet szerint a nyál tesztoszteront közvetít a nő szervezetébe, és ez növeli a nemi vágyat.

Serkenti a boldogsághormonokat

Csók közben az agy boldogsághormonokat bocsájt ki, valamint olyan endorfinokat, mint edzés közben. További előny, hogy csökken a kortizon, a stresszhormon termelése.

Megmentheti a kapcsolatot

Mind a férfiak, mind a nők kielégítőbbnek találják a szexet, ha gyakrabban és többet csókolóznak.

Napokig tarthat

A leghosszabb csók 58 óra, 35 perc és 58 másodpercig tartott egy 2013-as feljegyzés szerint. Biztosan sokat kellett edzeni ehhez a rekordhoz.

Health.com

csók, csókolózás, partnerkapcsolat

2015-08-09 18:09:58

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop